ÜYELİK

ÜYE OLABİLME KOŞULLARI

• Medeni haklara sahip ve 18 yaşını bitirmiş olmak,

• 5253 sayılı dernekler kanununun 3. maddesinde belirilen koşullara uymak,

• Yurt içi veya yurt dışı üniversitelerin Ergoterapi bölümü (occupational therapy) lisans ve/veya lisansüstü programlarından mezun olmak ve bunu belgelemek,

• Üyelik giriş aidatını ödemek ve yıllık aidatı ödemeyi kabullenmiş olmak,

• Derneğin tüzükte belirtilen amaçlarını ve diğer maddelerini kabul etmiş olmak.

BAŞVURU KOŞULLARI

Derneğe üye olmak isteyenler dernek web sitesinde üyelik başvuru formunu doldurduktan sonra iki fotoğraf, üyelik koşullarını karşılayan tasdikli diploma fotokopisi, savcılıktan temiz kağıdı, nüfus cüzdanı örneği  ve üyelik girişi banka dekontu belgelerini sisteme yükleyerek online olarak Yönetim Kurulu Başkanlığına başvururlar. Evrakları Yönetim Kurulu’nca incelenip kabul veya ret kararı kendilerine 3 ay içinde bildirilecektir. Bütün üyeler tüzükte belirtilen tüm koşullara uymak zorundadırlar.

ÜYELİK AİDATI

Ergoterapi Derneği Yapı Kredi Bankası Hacettepe Şubesi Hesap No:

TR68 0006 7010 0000 0089 1539 02

(Yıllık olarak aidat tekrarlamasının şahsınız adına takibini sağlayabilirsiniz. )

Yeni giren üyeler bir defaya mahsus olmak üzere her yıl Yönetim Kurulunca belirlenen bir giriş ücreti öderler. Aidat üye olunan yılın son ayı olan 25 Aralık tarihine kadar ödenmelidir. Üyeler her yılın ilk üç ayı içinde üyelik aidatlarını ödemek zorundadırlar. Yıllık üyelik aidatları Yönetim Kurulu’nca yıllık olarak belirlenir.

BAŞVURU KOŞULLARI ÜYELİK İÇİN İSTENEN BELGELER

Ergoterapi Derneği olarak;

Ülkemizde sağlık alanı ve ergoterapi mesleği adına her konuda üzerimize düşen görev ve sorumlulukları gerçekleştirirken, derneğimize üyeliğinizle güç katmanız adına üyelik işlemleri için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

•  Islak İmzalı Ergoterapi Derneği Üyelik Formu

•  Diploma Veya Çıkış Belgesi Fotokopisi ( E-Devlet'ten alınacak Mezuniyet Belgesi de uygundur)

•  2 adet Vesikalık Fotoğraf

•  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

•  Aidat EFT/Havale Dekontu

*Bu form doldurulduktan sonra gerekli evraklar ile birlikte Ergoterapi Derneği’ne postalanması gerekmektedir

Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, ıslak imzalı olmayan başvuruları ve eksik belgeli başvuruları kabul etmediğinden ıslak imzanızın olduğundan ve belgeleri eksiksiz doldurduğunuzdan emin olunuz.

Üyelik işlemlerinden sorumlu Ergoterapi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uzm.Erg. Sinem KARS adına "Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Kampüsü Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü 06100 Samanpazarı/Altındağ/Ankara " adresine tüm evraklarla birlikte postalamanız gerekmektedir.

BAŞVURU KABUL SÜRECİ VE BİLDİRİMİ

Derneğe üye olabilme, üyelikten çıkma ve çıkarılma koşulları Dernek Tüzüğü’nün 5. maddesinde belirtilmektedir. Üye adaylarının evrakları Yönetim Kurulu’nca incelenip kabul veya ret kararı kendilerine 3 ay içinde bildirilecektir. Üyelikleri kabul edilenler Dernekler Bilgi Sistemine (Derbis) kayıt edilir.  Bütün üyeler Tüzükte ve Etik Kurallar Yönergesinde belirtilen tüm koşullara uymak zorundadırlar.  Bunun dışında yıllık üyelik aidatları da Yönetim Kurulu’nca yıllık olarak belirlenir.

BİZİ TAKİP EDİN
ABONE OL